Juke Messing

 

 

 

 

 

 

Ik ben 49 jaar, getrouwd en moeder van 4 kinderen.

Ik ben in Heerlen geboren, studeerde psychologie in Nijmegen en ben in 1998 terug naar Limburg verhuisd. Hier ben ik gaan werken in een eerstelijnspsychologenpraktijk in Kerkrade, waar ik Mariëlle (en ook Marionne) heb leren kennen. Ik heb er tot 2006 gewerkt en behaalde destijds mijn BIG registratie en eerstelijnspsychologie NIP registratie.

In 2006 startte ik met veel plezier met Mariëlle onze kleine praktijk in Welten.

Ik heb de postmaster Psychosociale Oncologie gedaan en vervolgens de  basis- en vervolgopleiding ACT (Acceptance Commitment Therapy)  Tevens volgde ik de cursus  ‘ACT en slaapproblematiek’ Ik maak in mijn behandelingen veel gebruik van ACT, maar combineer deze ook met andere gangbare therapieën. Ik  tracht klachten holistisch te bekijken en heb daarbij oog voor zowel lichaam als geest.

Aangezien ik me erg beperkt voelde door de contracten met verzekeraars, heb ik in januari 2021 besloten contractvrij te gaan werken. Vanuit uw basisverzekering heeft u echter wel recht op vergoeding van de zorg die ik verleen. Omdat ik contractvrij werk liggen de vergoedingen anders dan bij zorgverleners met een contract. U kunt met mij contact opnemen om hierover meer duidelijkheid te krijgen.

Helaas komen niet alle DSM V criteria voor vergoeding in aanmerking. Buiten vergoeding valt o.a.: aanpassingsstoornis (ook burn out), relatieproblemen, seksuele problemen en psychologische zorg tgv lichamelijke ziekten. Deze klachten behandelen wij wel maar de kosten zullen voor eigen rekening zijn. Een therapiebehandeling bij mij kost 100 euro.

Ik heb affiniteit met seksuele problematiek, relatieproblematiek,  angst- en depressieve klachten.

In 2020 heb ik weer contact gekregen met onze collega: Marionne Eijk (zie hieronder haar profiel). Onlangs is het idee ontstaan om gezamenlijk (relatie)therapie te geven. Door met z’n tweeën te werken zijn we in staat om uw problematiek vanuit meer hoeken te bekijken, 4 ogen zien immers meer dan 2.

Relatietherapie wordt helaas niet vergoed. Een sessie van een uur met ons samen kost 100 euro, dus 2 therapeuten voor de prijs van 1.

Marionne Eijk:

 

 

 

 

 

 

Met 26 jaar werkervaring als psycholoog en 50 jaar levenservaring als gevoelsmens, is mijn ambitie voor de komende jaren om alle kennis en ervaring optimaal in te kunnen zetten. Mijn freelance begeleiding levert maatwerk in een persoonlijke veilige sfeer. Het resultaat is gelukkigere mensen doordat ze zelfbewuster zijn, hun relaties vervullend zijn en dat het omgaan met het scala aan levensgevoelens als groei en kracht wordt ervaren.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door echte betrokkenheid, oordeelloosheid en het raken van de kern van de veranderingsbehoefte. Hierdoor leert de ander bewust te worden van zijn/haar (innerlijke ) kracht en deze met vertrouwen aan te boren. Ik combineer mijn psychologische inzicht gevende kennis met menselijke liefde en waar gewenst, spirituele inzichten. Mensen en hun relaties weer liefdevol laten stromen, vind ik het mooiste in mijn werk en leven! Als persoon ben ik een gepassioneerde inspirator die bij wil dragen aan een betere wereld. Ik ben echter een gewone liefdevolle vrouw en moeder, met een stevige ruggengraat maar die tevens bescheiden en laagdrempelig is.